Overnachten

Bungalow op het Glenlivet estate

Villa bij Glenlivet, Schotland
Eén van de twee jaarlijkse mannenweekenden is het Pokerweekend. Trouw aan haar naam staat dit weekend in het teken van poker. Het budget voor de accommodatie is behoorlijk riant, dus baden we in jacuzzi’s tijdens dat weekend, een tumbler met een rokerige single malt in de knuist. Eens in de vijf jaar mag het nog wat exclusiever, dus verruilen we de berijdbare regio voor een vliegbestemming. Vijf jaar geleden was dat de Glenlivet Estate.

Glenlivet is voor ons als ervaren whiskydrinkers niet persé het meest onderscheidende destillaat, maar dat er een leuke bungalow met jacuzzi op spuugafstand van de stokerij ligt is natuurlijk wel bijzonder. Een memorabele setting, waarbij de huisregel om na tien uur ’s avonds stil te zijn alleen maar bijdraagt aan de mystiek. Ondergedompeld in loeiheet water, sippend aan 15 jaar oude Ardberg en fluisterend ons gezinsleven doornemen. Heerlijk!

Heerlijke jacuzzi, met uitzicht op de mooie Schotse highlands. Ik. Wil. Nu. Terug.

De Glenlivet estate staat midden in de schotse Highlands. Dus de omgeving hoeven we nauwelijks door te nemen. Die is natuurlijk fantastisch. Het downhillen achter een kudde losgebroken schapen aan zijn memorabele events waar we nog steeds regelmatig herinnering over ophalen. En we bezochten de ene obscure familiestokerij na de andere, met kleinschalige rondleidingen door stoffige keldertjes waar oude vaten vol whisky onsterfelijk liggen te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *